БЕЛАРУСКАЯ КУХНЯ – НАЦЫЯНАЛЬНАЯ ПАМЯЦЬ

20.09.2022

Беларуская кухня − гэта каларыт нашай краіны. Смачную, сытную, беларускую ежу любяць не толькі беларусы, але і турысты. Пераканацца ў гэтым можна было, зазірнуўшы ў сталовую інстытута, дзе 20 верасня прайшоў гастранамічны фэст “Беларуская кухня”!

Беларусы ва ўсе часы адрозніваліся працавітасцю і гаспадарлівасцю, а таксама гасціннасцю, не здарма ж гавораць, дзе каша і аладка, там будзе і грамадка. Беларуская нацыянальная кухня вельмі адметная, шчодрая на стравы з бульбы, бо бульба – хлебу падмога. На стале беларуса заўсёды сустрэнеш дранікі, клёцкі або бабку, стравы з свініны, тушаныя з бульбай у гаршках, а таксама каўбасу сялянскую, мачанку з блінамі, верашчаку, супы з грыбамі, з рачной рыбай і шмат яшчэ якіх прысмакаў, – адзначыла Кацярына Бардыга, загадчык сталовай інстытута.

Запрашаем ўсіх у сталовую інстытута!